Pazartesi, Ekim 21

İngiltere’de hükümetten “Avrupa Süper Ligi”ni önleme adımı

Başbakanlık 10 Numaralı Ofis’ten yapılan açıklamada, hükümetin erkek futbol takımları ve yönetimlerine ilişkin kuralları içeren “Futbol Yönetim Tasarısı”nı bugün İngiliz Parlamentosu’na sunacağı belirtildi.

Açıklamada, tasarı üzerinde çalışmaların Avrupa Süper Lig girişimi, mali açıdan kötü yönetilen bazı kulüplerin iflası, taraftarların itirazlarına rağmen satışlar, arma ve renk değişiklikleri, teknik direktör atamaları gibi adımların ardından başladığı belirtiliyor.

Açıklamada, futbolun yeni tasarıya uyumunu denetlemek üzere bağımsız bir futbol düzenleme komitesi kurulacağı belirtilirken, bu komitenin sürdürülebilir mali yapıyı ve İngiliz futbol kültürünü korumayı hedefleyeceği vurgulandı.

Futbolun ülkenin en önemli kültürel ihracatı olduğu belirtilen açıklamada, “Başarılara rağmen Premier Lig ve Şampiyonluk kulüplerinin 2020-2021 sezonunda toplam borcu 5,9 milyar £’a (yaklaşık 242 milyar lira) ulaştı” denildi. değerlendirme gerçekleştirildi.


Kulüpler saha dışı konularda taraftarların görüşlerini alacak

Tasarı kapsamında kulüp sahipleri ve yöneticilerinin de inceleneceğinin belirtildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Bunun sonucunda kulüplerin mali yönetiminde başarısız olan kişiler yönetimde söz sahibi olmayacak ve kulüplerin mülkiyetinden çıkarılacaktır.

Yeni tasarı, kulüplerin Avrupa Süper Ligi gibi küresel sistemden çıkmayı amaçlayan ayrılıkçı organizasyonlara katılmasını da engelleyecek. Kulüplerin stadyum yerlerini değiştirirken çeşitli temel gereksinimleri karşılaması bekleniyor.

Tasarı ile taraftarların yönetim süreçlerine katılımı sağlanacak. Kulübün geçmişi, kulübün stratejik planları gibi saha dışı konularda taraftarların fikrinin alınması gerekecek.

“Taraftar katılımı gerektiren alanlar bağımsız organizasyon komitesi tarafından belirlenecek.”


“Vicdansız kulüp sahipleri”

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Başbakan Rishi Sunak, şunları söyledi: “Bazı kulüpler, uzun süredir mali kötü yönetimden sıyrılan vicdansız kulüp sahipleri tarafından kötü muameleye maruz kalıyor. En kötü ihtimalle, tamamlandığında çöküşe yol açıyorlar. Bury ve Macclesfield Kasabası örnekleri.” dedi.

Tasarının hazırlanmasıyla taraftarların pek çok konuda söz sahibi olacağını söyleyen Sunak, şöyle konuştu: “Bu, taraftarların sesinin ön planda ve merkezde olmasını sağlayacak, liglerin bölünmesini önleyecek, kulüplerin mali sürdürülebilirliğini ve büyük ve büyük kulüplerimizin tarihi mirasını koruyacaktır. küçük.” değerlendirmesini yaptı.

Dijital, Kültür, Medya ve Spor Bakanı Lucy Frazer, açıklamasında şunları söyledi: “Taraftarlar olmadan futbol hiçbir şeydir. Onları oyunun merkezine koymaya ve kulüpleri hayati bir toplumsal değer olarak canlı tutmaya kararlıyız.” görüşünü paylaştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Antalya Haber