Pazartesi, Ekim 21

Kapağı şişen konservelere dikkat – SAĞLIK

Araştırmalar beslenme, tütün kullanımı, egzersiz ve kanser arasındaki ilişkiyi ortaya koyuyor. Zararlı kimyasalların vücuttaki kanserojen etkilerinin sağlıklı beslenme ve egzersiz alışkanlığıyla önlenebileceğini söyleyen Anadolu Sağlık Merkezi Hastanesi Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Derya Eren, şunları söyledi: “Mümkün olduğunca doğal, taze ve mevsiminde tüketin, katkı maddesi içeren gıdalar, beyaz ekmek yerine kepekli tam tahıllı ekmek tüketilmesi.” Asitli ve gazlı içecekler yerine meyve, süt veya ayran tercih etmeye, kavisli kapaklı konserve gıdalardan uzak durmaya, tuz oranı düşük gıdaları tercih etmeye mümkün olduğunca dikkat etmelisiniz” dedi.Sigara içmek, aşırı tuzlu, tütsülenmiş ve yağlı gıda tüketimi, radyasyon, yüksek yağlı beslenme, bazı bakteriyel ve viral enfeksiyonlar, insan yapımı kimyasallar, olumsuz çalışma koşulları, yetersiz meyve ve sebze tüketimi, yetersiz lif tüketimi bunlar arasında yer almaktadır. kanser riskini artıran faktörler. Ayrıca sigara içmemek ve dumansız bir ortamda yaşamak, pestisit ve kimyasallara az maruz kalmak, radyasyondan korunmak, günlük enerji yağ oranınızı %30’un altında tutmak, bol miktarda taze meyve ve sebze tüketmek ve lif açısından zengin beslenmek bu azalmaya yardımcı olur. kanser riski. Fiziksel ve ruhsal sağlık için sağlıklı ve dengeli beslenmenin ve düzenli egzersizin çok önemli olduğunu vurgulayan Anadolu Sağlık Merkezi Hastane Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Derya Eren, kanser riskini azaltmak için 7 beslenme önerisi verdi:

  • Yeterli ve dengeli beslenme sağlanmalı, tüm besin gruplarından besinleri içeren dengeli menüler hazırlanmalıdır.
  • Günde en az 5 porsiyon meyve veya sebze tüketmelisiniz. En az 2 porsiyon yeşil yapraklı sebzeler veya portakal, limon gibi turunçgiller bulunmalıdır.
  • Rafine edilmiş tahıllar ve saf şeker yerine tam tahıllar tercih edilmelidir.
  • Kırmızı et, özellikle de yüksek yağlı ve işlenmiş et tüketimi sınırlandırılmalıdır. Kırmızı et yerine balık, tavuk ve baklagiller tercih edilir.
  • Yağ alımını azaltmak için yemekler daha az yağla pişirilmeli, et yemekleri yağ ilave edilmeden kendi yağında pişirilmeli, kızartma, kavurma gibi pişirme yöntemleri yerine haşlama, ızgara ve fırında pişirme yöntemleri tercih edilmelidir.
  • Tek tip kanser beslenmesinden kaçınmak gerekir. Hem doğal hem de işlenmiş gıdaların aşırı tüketimi her zaman zarara neden olur.
  • Birçok hastalığın ve kanserin nedeni fazla kaloridir. Bu nedenle meyve ve sebze tüketmeniz, günde 25-30 dakika yürüyüş yapmanız, sigara içmemeniz ve vücut kitle indeksinizi normal standartlarda, yani 18-25 arasında tutmaya dikkat etmeniz önerilir.

Kaynak: (guzelhaber.net) Güzel Haber Masası

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Antalya Haber