Perşembe, Aralık 26

Izvetsia: Rusya’da iş gücü açığı 2023’te neredeyse 5 milyon kişiye ulaştı

Rusya’nın Şubat 2022’de Ukrayna’yı işgal etmesi, aralarında yüksek eğitimli bilişim uzmanlarının da bulunduğu yüz binlerce Rus’u ülkeyi terk etmeye zorladı.

REKLAM

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesi ülkedeki işgücü açığının zirveye çıkmasına neden oldu.

Ülkenin ana gazetelerinden İzvestia’nın Rusya Bilimler Akademisi Ekonomi Enstitüsü’nün son araştırmasına göre 2023 yılında Rusya’da 4,8 milyon iş yerinin doldurulamayacağı haberine göre. Tüm sektörleri etkileyen personel sıkıntısının 2024 yılında da devam edeceği iddia edildi.

Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina geçen ay, Moskova’nın mali ve fiziksel kaynakları orduya “pompalaması” nedeniyle azalan işgücünün “ciddi bir işgücü sıkıntısına” neden olduğunu ve ekonomik büyümeyi tehdit ettiğini söyledi.

Rusya’nın Şubat 2022’de Ukrayna’yı işgal etmesi, aralarında yüksek eğitimli bilişim uzmanlarının da bulunduğu yüz binlerce Rus’u ülkeyi terk etmeye zorladı.

Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Eylül 2022’de yaklaşık 300 bin kişilik kısmi askeri seferberlik ilan etmesiyle ülkeden çıkışlar daha da yoğunlaştı. Aralık ayı başında yeni bir seferberlik dalgasına gerek görmediğini söyleyen Putin, işsizlik oranının 2022’ye düştüğü konusunda çok iyi konuştu. %2,9.

Ancak gazetenin aktardığı araştırma, iş gücü açığının 2022 ve 2023’te önemli ölçüde artacağını gösteriyor. Haberde özellikle şoförlere ve mağaza çalışanlarına olan talebin yüksek olduğu belirtiliyor. Ayrıca uzmanlar, özellikle işçi, mühendis, doktor, öğretmen ve diğer mesleklerdeki açık pozisyonların doldurulmasının zor olması nedeniyle iş gücü açığının gelecek yıl da devam edeceğini söylüyor ve bu açığın temel nedeninin “kötü durum” olduğunu söylüyor. demografik yapıya ve “göçmen nüfusa” ilişkindir.

Toplam işgücündeki boş iş sayısının 2022’de yüzde 5,8’den 2023 ortasında yüzde 6,8’e çıktığını belirten gazete, bu verilerin tüm işgücüne yayılması durumunda işçi açığının 4,8 milyon kişiye ulaşacağı uyarısında bulunuyor. 2023.

Investia, Çalışma Bakanı Anton Kotyakov’un, işgücü sıkıntısının en çok imalat, inşaat ve ulaştırma sektörlerinde hissedildiğini ve şirketlerin daha fazla çalışan çekmek için maaşları artırmak zorunda kaldıklarını söylediğini kaydetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

romabet güncel giriş betgar güncel giriş
ekrem abi sitesi