Pazartesi, Eylül 30

Kripto para piyasasında bugün ne oldu?

2021’den bu yana en düşük seviyesine düşen NFT satışlarında henüz dip görünmüyor. Analitik firması Onchain Santiment, sosyal ölçümler iyileşmediği sürece Bitcoin’in tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmasının pek mümkün olmadığını söylüyor. Bu arada ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, Mango Markets operatörlerine karşı suç duyurusunda bulundu.

NFT Satışları 2021’den Bu Yana En Düşük Aylık Hacme Düştü – CryptoSlam

Dijital koleksiyonların aylık satış hacimlerinin toparlanamaması nedeniyle NFT satışları Eylül ayında düşüş eğilimini sürdürdü.

CryptoSlam’den elde edilen veriler, NFT’lerin Eylül ayında 296 milyon dolarlık satış kaydettiğini gösteriyor. Ağustos ayındaki 373 milyon dolarlık satış hacminde %20’lik bir düşüş yaşandı. Bu rakam, 2024’te dijital koleksiyonlar için en güçlü ay olan Mart ayında kaydedilen 1,6 milyar dolarlık satış hacmine göre %81’lik bir düşüşü temsil ediyor.

2024’ün en yüksek aylık satışları ve en düşük aylık satışları. Kaynak CryptoSlam

Digital Collections, aylık satış hacminin 109 milyon dolara düştüğü Ocak 2021’den bu yana aylık satış hacmini 300 milyon doların altına görmemişti.

Satış hacminin yanı sıra toplam NFT işlemleri, Ağustos ayındaki 7,3 milyona kıyasla Eylül ayında %32 düşüşle 4,9 milyona geriledi.

Eylül ayı için NFT endüstrisindeki birçok olumsuz istatistiklere rağmen, NFT işlemlerinin ortalama değeri %18 artarak Ağustos’taki 50,71 Dolar’dan Eylül’de 60 Dolara yükseldi.

Sosyal parametreler değişmezse Bitcoin’in zirve yapması mümkün değil

Santment’e göre, kripto para piyasası duyarlılığı aylardır en yüksek seviyesinde olduğundan Bitcoin yakın zamanda tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşamayabilir.

30 Eylül’de zincir üstü analiz platformu Santiment, Bitcoin’in tüm zamanların en yüksek seviyesini görmesini bekleyenlerin öncelikle kalabalığın “beklentilerini yavaşlatmasını” beklemeleri gerekebileceğini belirtti.

Sosyal duyarlılık verilerini analiz eden platform, şu anda Bitcoin’deki her düşüş yönlü gönderiye karşılık 1,8 yükseliş yönlü gönderi bulunduğunu ekledi.

CoinGecko’ya göre Bitcoin şu anda Mart ayındaki tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 73.734 $’dan yaklaşık %12,6 düşüşle 64,40 $ seviyesinde işlem görüyor.

Ek olarak varlık, 30 Eylül’deki erken işlemlerde keskin bir gerileme yaşadı ve bu yazının yazıldığı an itibarıyla son altı saatte neredeyse %2 oranında düşüş yaşadı.

SEC, Mango operatörlerine karşı suç duyurusunda bulundu

27 Eylül’de SEC, Mango DAO ve Blockworks Vakfı’na karşı “MNGO cinsinden kripto para birimlerinin kayıt dışı satışına karıştıkları” gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Belgeye göre, ilgili kuruluşlar, ABD merkezli yatırımcılardan gelen fonlar da dahil olmak üzere, “kayıtsız” kuruluşları için 70 milyon dolardan fazla para topladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber
meritking