Cumartesi, Kasım 30

FETÖ firarisi Hakan Şükür, sosyal medyada trolleyerek para kazanmakla suçlandı – Son Dakika Türkiye Haberleri

ABD’de yaşayan Hakan Şükür, MCY’nin sosyal medyadaki saldırgan içerikli paylaşımına yanıt verdiğini iddia ederek avukatı aracılığıyla Bakırköy Asliye Hukuk Mahkemesi’nde 100 bin lira manevi tazminat davası açtı.

Şükür’ün avukatının mahkemeye sunduğu dilekçede, Tazminatlara 2022 yılından itibaren yasal faiz uygulanması da talep edildi.

Hakan Şükür de 1977 lira vergisini ödemedi ve mahkeme tarafından görevden alındı. “hukuki yardım” diye sordu.

Sanık MCY’nin avukatı Serhat Sayan, mahkemeye yaptığı başvuruda şunları söyledi: “yargılama veya kovuşturma masraflarını ödemeye yetkisi olmayanlar” Hukuki yardımdan yararlanabileceğini söyledi.

Sayan’ın dilekçesinde, adli yardım talebinin mahkemece reddedilmesine rağmen Şükür’ün dava masraflarını ödemediği, sadece posta ücretini tamamladığı, dolayısıyla Hukuk Muhakemeleri Kanunu (HMK) uyarınca davanın açıldığı belirtildi. dava dosyası duruşmadan çıkarılmalıdır.

MİLYONLARCA LİTRE TAZMİNAT İSTİYOR

Dilekçede, “Davacı, karşı tarafla büyük miktarda tazminat talep ederek uzlaşma sağlamayı, talep edilen yüksek meblağdan etkilenerek uzlaşmayı kabul eden tarafla anlaşarak davayı kapatmayı amaçlıyor. Anlaşmaya varamayan, zaten Türkiye’de tahsil imkânı bulunmadığı için karşı tarafın avukat ücretini ve mahkeme masraflarını da ödemez.” ifadelerine yer verildi.

FETÖ üyeliği nedeniyle Türkiye’deki mal varlığı dondurulan Şükür’ün tazminat talebine ilişkin dilekçede şu tespitlere de yer verildi:

“Ülkemizde davacı manevi tazminat davası açarak maddi menfaat ve kazanç elde etmeye çalışmaktadır. Manevi tazminat davacı açısından zenginleşme aracı olarak kullanılamaz. Yüksek Kurulumuzun kararlarında da bu hep vurgulanmıştır. Ancak davacının Türkiye’de teminatı bulunmadığından büyük meblağlar vererek dava açabilir.” Başvurunun yapılmış olması ancak kötü niyet olarak değerlendirilebilir. Dilekçede 200 dava dosyasından bahsediliyor. Oysa orada. Kişi başı 100.000 lira tazminat var, 20.000.000 lira tazminattan bahsediyoruz. geliri olmadığı, maddi durumunun iyi olmadığı izlenimi yaratmak” dedi.

“ABD’DE LÜKS İÇİNDE YAŞIYORUZ”

Dilekçede, Hakan Şükür hakkında FETÖ soruşturması kapsamında birden fazla yakalama kararı çıkarıldığı ancak diğer üst düzey isimler gibi 15 Temmuz darbe girişimi öncesinde ABD’ye kaçması nedeniyle tutuklama kararının infaz edilemediği belirtildi. örgütün liderleri.

Davanın esasına geçmeden önce dilekçede Şükür’ün kötü niyetini ortaya çıkarmak için ABD’de lüks bir hayat yaşadığının da dikkate alınması gerektiği belirtildi.

Dilekçede Şükür’ün Ağustos 2023’ten itibaren Palo Alto, California’da bir futbol okulu açtığı belirtiliyor. “Sosyal medyada görüldüğü gibi Amerika Birleşik Devletleri’nde lüks içinde yaşıyor. Ayrıca futbol okulu da açmış. Lüks villalarda kalıyor, lüks araçlar kullanıyor. Ancak ülkemizde yasal para isteyerek kötü şeyler yapıyor.” ‘ yardımını hiçbir teminat vermeden ve hiçbir ücret ödemeden ve yüzlerce dava açarak.” “Kasıtlı olarak gelir elde etmeye çalışıyorum” değerlendirme gerçekleştirildi.

MAHKEME 20 BİN LİTRE GARANTİ VERİLMESİNE KARAR VERMİŞTİ

Mahkemede yapılan ön duruşmada başvurucu Hakan Şükür’ün 20 bin lirayı nakit veya banka teminat mektubu olarak yatırmasına karar verildi.

Şükür’e 2 hafta süre veren hakim, tarafların avukatlarına, teminatın verilmemesi halinde “usulden davanın reddine” karar verileceğini bildirdi.

Hakan Şükür bu dönemde teminat yatırmadı.

Davanın Ekim ayında yapılacak duruşmada açıklanmaması ve reddedilmesi bekleniyor.

“Vatandaşların bilinçli olmasını istiyoruz”

Davalı avukat Serhat Sayan, yurt dışında yaşayan vatandaşların Türkiye’de dava açabilmeleri ve icra takibi başlatabilmeleri için teminat vermeleri gerektiğini vurguladı.

Garanti verecek maddi imkanı olmayanların devletten hukuki yardım isteyebileceğini kaydeden Sayan, Hakan Şükür’ün vatandaşlara karşı tazminat davası açarken de bu yöntemi kullandığını söyledi.

Sayan, Bakırköy Asliye Hukuk Mahkemesi’ndeki dava sırasında yaşadıklarını anlattı. “Bu davayı ele aldığımızda adli yardım talebinin olduğunu gördük. Bu talebin mahkemece soruşturulmasını istedik. Yapılan incelemede Hakan Şükür’ün yurt dışında lüks bir hayat yaşadığı tespit edildi. Mahkeme adli yardım talebini reddetti.” dedi.

Mahkemenin ret kararına göre Şükür’ün kefalet ödemeden dava açamayacağını belirten Sayan, bu kararın diğer davalar için emsal teşkil edebileceğini söyledi.

Avukat Sayan, vatandaşların böyle bir durumla karşı karşıya kalması durumunda yapılması gerekenleri şöyle anlattı:

“Bakırköy Adliyesi’nde yaptığımız araştırmada Hakan Şükür’ün aynı konuyla ilgili 100’den fazla manevi tazminat davası açtığını gördük. Bu manevi tazminat davalarının tamamı en üst düzeydeydi. Kaç tanesinin hukuki yardım aldığını bilmiyoruz. Bu nedenle vatandaşların bunu bilmesini istiyoruz. Eğer haklarında bu tür davalar varsa hakimden ve mahkemeden güvenliklerinin sağlanmasını talep etmeleri gerekiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

romabet güncel giriş betgar güncel giriş
gaziantep escort