Cuma, Eylül 20

Fransızlar yılda ortalama 47 litre şarap tüketiyor

Bu haberin orijinal dili İngilizce idi.

Bordeaux, Burgonya ve Şampanya bölgelerinden gelen şaraplarıyla ünlü Fransa’da 2023 yılında yaklaşık 46 milyon hektolitre şarap üretildi.

REKLAM

Dünyanın önde gelen şarap üreticilerinden biri olan Fransa’da bir kişi yılda ortalama 47 litre civarında şarap tüketirken, Fransa Tarım Bakanlığı ülkede 2023 yılında yaklaşık 46 milyon hektolitre şarap üretileceğini kaydetti.

Çevrimiçi istatistik portalı Statista’nın yayımladığı veriler dikkate alındığında Fransa’da perakende şarap satışlarının 4,6 milyar avroya ulaşması şaşırtıcı değil.

Fransa’nın Bordeaux, Burgundy ve Champagne gibi bölgeleri şaraplarıyla ünlü olsa da Paris’te şarap denilince akla kraliyet ailesinden miras kalan Les Caves du Louvre geliyor.

18. yüzyılda inşa edilen Les Caves du Louvre, Paris’in farklı bir yüzünü yansıtıyor. Daha önce Kral Louis XIV’e gönderilecek şarapların depolandığı mahzen olarak kullanılan turistik mekan, bir tünel ağından oluşuyor.

Les Caves du Louvre’un baş sommelieri Justan Fondbertasse, “Mahzenler André Eynaud tarafından kral için şarap depolamak amacıyla inşa edildi. 18. yüzyılda inşa edildi ve daha sonra şarabın krala dağıtımını kolaylaştırmak için iki tünel inşa etti” dedi. .

Fondbertasse, tünellerden birinin Seine Nehri’nden şarap taşımak için, diğerinin ise şarabı doğrudan kralın yaşadığı Louvre’a ulaştırmak için inşa edildiğini iddia etti.

Fondbertasse, “Çoğu insan, Fransa’ya özgü 850’den fazla üzüm çeşidine ve 700.000’den fazla şarap imalathanesine sahip olduğumuzu bilmiyor. Her şarap üreticisinin üzüm çeşitleri ve bölgeleri hakkında farklı bir yorumu vardır.” dedi.

Fransa’daki monarşi 200 yılı aşkın bir süre önce sona ermiş olabilir ancak şarap tutkusu hiçbir zaman ortadan kalkmadı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber
meritking casibom giriş