Cumartesi, Eylül 28

10 milyar liralık vurgunda tutuklanmıştı: Ünlü oyuncu Yusuf Atala’nın çete içindeki rolü belli oldu – Son Dakika Türkiye Haberleri

Yalova merkezli Adana, Aydın, İstanbul ve Kütahya illerinde eş zamanlı gerçekleştirilen ve 11 kişinin tutuklandığı devremülk dolandırıcılığı operasyonunda çetenin 8-10 milyar dolar değerinde haksız kazanç elde ettiği ortaya çıktı.

Organizasyonun Karaderili Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Karadereli tarafından yürütüldüğü belirtilen tesiste, gözaltına alınanlar arasında yer alan ünlü oyuncu Yusuf Atala’nın “birim müdürü” olarak adlandırılarak pazarlama ekiplerine başkanlık ettiği öğrenildi. şirketler grubu.

Öte yandan örgütün şikayet sitelerine şikayetlerin silinmesi için para ödediği de öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, gelen yüzlerce şikayet üzerine Yalova Savcılığı harekete geçti.

On binlerce mağdurun olduğu öğrenilen olayla ilgili olarak İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, emniyet müdürü koordinasyonunda 2 yıl boyunca gizli soruşturma yürüttü. Yalova Savcılığı.

Elde edilen delillerin ardından polis, “Faiz amaçlı suç örgütü kurma, nitelikli dolandırıcılık, yolsuzluk ve mali usul kanununa muhalefet” suçlarından suçlanan örgütü çökertmek için müdahale etti.

21 FARKLI ŞİRKET KURDULAR

Mağdurların hukuki sorun yaşamasını önlemek için 21 farklı şirket kuran suç örgütünün elebaşı Orhan Karaderili, İstanbul Suadiye’deki ultra lüks villasına yapılan operasyonda yakalandı.

Karaderili’nin yakın arkadaşları, ağabeyi, eniştesi ve damadı gibi kişiler tarafından paravan şirketler kurduğu öğrenildi.

Bu paravan şirketlerin Yalova’nın Termal, Kütahya’nın Emet, Aydın’ın Kuşadası ve Muğla’nın Bodrum ilçelerinde kaçak olarak hisse bölerek tatil vaadiyle vatandaşları dolandırdıkları ortaya çıktı.

10 BİNLERE SATTILAR

Şirketin ilk olarak devre tatili 100 hisseye böldüğü ve yüz hisseden birini kendine sakladığı öğrenildi. Şirketin kendine sakladığı hisseleri 100’e böldüğü, benzer şekilde 99 hisseyi satarak yüzde 1’lik hisseyi kendisine bıraktığı öğrenildi. Şirketin bu şekilde defalarca on binlerce kişiye yasa dışı satış yaptığı öğrenildi.

YUSUF ATALA’NIN ORGANİZASYONUN PAZARLAMA DİREKTÖRÜ OLDUĞU BELİRTİLDİ

Mağdurları Termal ilçesindeki Terma City Otel’de internet, telefon ve SMS yoluyla “bedava tatil kazandınız” diyerek ağırlayan suç örgütünün pazarlama müdürünün ünlü oyuncu Yusuf Atala olduğu ve adının verildiği öğrenildi. “bölüm yöneticisi” idi.

Orhan Kardereli’nin kayınbiraderi olduğu bilinen Atala’nın örgütün kilit isimleri arasında yer aldığı bildirildi.

HAFTALIK 4,5 MİLYON TL DOLANDIRICILIK YAPTIKLARI TAHMİN EDİLİYOR

8-10 milyar lira civarında yasa dışı varlık elde ettiği tahmin edilen suç örgütünün, vatandaşları haftada ortalama 4,5 milyon lira dolandırdığı tahmin ediliyor. Şüphelilerin, satış pavyonlarına alıcıların sahte ailelerini yerleştirip, mağdurlara psikolojik baskı uyguladığı öğrenildi.

Mağdurların satış tezgahlarında yaşam tarzlarına, görüşlerine ve giyim tarzlarına uygun personel seçilerek ikna edildiği iddia ediliyor. Şüphelilerin aileleri için “ap”, tanıtım uzmanları için rap, sözleşme hazırlayanlar için “admin” kodlarını kullandıkları öğrenildi.

Öte yandan şikayet sitelerinde çok sayıda olumsuz şikayette bulunulan firmanın, etkilenen sitelerin sahipleriyle iletişime geçerek bu şikayetleri sildirdiği öğrenildi. Şikayetleri silen sitelere de ödeme yapıldığı bildirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber
meritking