Cuma, Eylül 20

Ülke ikiye bölündü: Bir yanda fırtına, diğer yanda aşırı sıcak! – Son dakika dünya haberleri

İtalyan basınında yer alan haberlere göre ülke meteorolojik olarak ikiye bölünmüş durumda. Yurdun kuzey kesimlerinde yağmur ve gök gürültülü sağanak yağış etkili olurken, orta ve güney kesimlerinde yüksek sıcaklıklar etkili oluyor.

Kuzey Lombardiya bölgesiBaşkent Milano’da şiddetli rüzgar ve ceviz büyüklüğündeki dolu, araçlarda maddi hasara yol açtı.

İtalya-İsviçre sınırı Como GölüSon yağışlar nedeniyle yükselen su seviyeleri nedeniyle bazı yerlerde su baskınları yaşandı.

alanda Varese Kent ve çevresini de etkileyen fırtınada çok sayıda ağaç devrilirken, yüksek kesimlerde yağış nedeniyle bazı yerlerde heyelanlar meydana gelerek yolların kapanmasına neden oldu.

KIRMIZI UYARI VERİLDİ

Ancak Afrika’dan gelen aşırı sıcakların etkileri ülkenin orta ve güney bölgelerinde devam ediyor.

Sağlık Bakanlığı aşırı sıcaklardan dolayı bazı şehirler için risk seviyesini güncellemeye devam ediyor. Bakanlık, hafta sonu Merkez ve Güney’deki 11 şehri “kırmızı” kategoriye yerleştirerek vatandaşları uyardı.

13 ve 14 Temmuz Ancona, Bologna, Campobasso, Floransa, Frosinone, Latina, Perugia, Pescara, Rieti, Roma Ve Viterbo Şehirler için “kırmızı” alarm verildi.

Başkent Roma’da sıcakların yüksek olması nedeniyle serinlemek ve su almak isteyenler çeşmelerin önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber
meritking casibom giriş