Pazartesi, Ekim 21

Türk futboluna 9,8 milyon dolarlık destek

Azerbaycanlı Memmedov, video konferans yoluyla yaptığı açıklamada, FIFA’nın Forward Programı aracılığıyla üye federasyonların altyapılarını, gençlik liglerini, kadın liglerini ve milli takımlarını geliştirmelerini teşvik ettiğini söyledi.

Mammadov şunları söyledi: “FIFA Forward, 2016’daki kuruluşunun ardından, aralarındaki farklara bakılmaksızın dünya çapında 211 ülkedeki ulusal futbol federasyonlarına 8 yılda 2,8 milyar dolar yatırım yaptı.” dedi.


“Türkiye bir futbol ülkesidir ve FIFA için de çok önemlidir”

Mammadov, Türkiye’de futbolun gelişmesine önem verdiğini söyledi.


“Türkiye Futbol Federasyonu ile sık sık çalışıyoruz. Türkiye bir futbol ülkesidir ve FIFA için çok önemlidir. Türkiye’nin bütün köy ve şehirlerinde futbol oynanmaktadır.”

Türkiye’nin dünya futbolunda 2000’li yılların başında parlak bir dönem geçirdiğini hatırlatan Mammadov, FIFA Forward’ın yatırımlarıyla o günlerin tekrar yaşanmasını umduğunu ifade etti.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun, futbolda daha büyük başarılara imza atacak gelişimi sağlamak amacıyla spor kompleksi inşa ettiğini belirten Mammadov, FIFA Forward’ın bu projeye 2 milyon 250 bin dolar katkı sağladığını söyledi.


Türkiye’ye verilen destek

FIFA Forward, raporunda Türkiye’ye toplam 9,8 milyon dolar destek sağladığını duyurdu.

Türkiye’ye 2016 yılından bu yana verilen desteğin 4,3 milyon dolarının hayata geçirilen projelere harcandığı, geri kalan 5,5 milyon dolarının ise operasyonel gider olduğu belirtildi.

Operasyonel giderler için milli takıma 2 milyon dolar, organizasyonlara 1,5 milyon dolar, kapasite geliştirmeye 800 bin dolar, kadın futboluna 600 bin dolar, yönetim ve denetime ise 500 bin dolar sağlanacağı açıklandı.


FIFA Forward gelecek yıl da Türkiye’yi destekleyecek

Memmedov, gelecek yıl FIFA Forward çerçevesinde Türkiye’ye yeni desteklerin verileceğini söyledi.

Türkiye’nin bir futbol ülkesi olduğunu vurgulayan Mammadov, futbol altyapısının geliştirilmesinin, ülkenin genç nüfusuna değer verilmesinin öneminin altını çizdi.


Filistin’de hasar gören spor tesislerine de destek verilecek

FIFA yetkilisi, FIFA Forward’ın, Filistin ve Ukrayna’daki saldırılar gibi futbolun durduğu ülkelerde zarar gören spor tesisleri için gerekli desteği sağlayacağını söyledi.

Memmedov, şunları söyledi: “FIFA olarak savaşların olmamasını istiyoruz. Umarım başlatılan savaşlar yakın gelecekte son bulur. Dünyanın her yerinde barış olsun.” dedi.

Futbolun saldırıların devam ettiği ülkelere umut getireceğini belirten Mammadov, şöyle konuştu: “Savaşlardan zarar gören ülkelere gerekli desteğin sağlanması için ülkelerle temas halindeyiz.” dedi.


“Savaşın devam ettiği ülkelerde futbolun devam etmesini sağlamaya çalışıyoruz”

Bir FIFA yetkilisi, “Savaşın devam ettiği ülkelerde futbolun devam etmesini sağlamaya çalışıyoruz. Savaş sırasında altyapı zarar görüyor. Savaşlar bittikten sonra da zarar gören ülkelere desteğimizi göstereceğiz.” dedi.

Mammadov, şunları söyledi: “FIFA’nın da sloganı olan futbolun dünyayı birleştirmesi ümidiyle bir gün dünyaya barış gelecektir. Futbolla insanlar bir olacak, dünya daha küresel olacaktır.” değerlendirmesini yaptı.

Dünyadaki savaşların durdurulması çağrısında bulunan Memmedov, Filistin’de spor tesislerinin inşasına destek verileceğini söyledi.

Azerbaycanlı Memmedov, FIFA Forward’ın gelecekte Karabağ’da işgalden kurtarılan bölgeleri de destekleyebileceğini söyledi.

FIFA Forward, FIFA üyelerinin futbolun gelişimine yatırım yapmalarını sağlamak için oluşturulan dünyanın en büyük spor yatırım fonudur.

Dünyadaki futbol federasyonlarının yarısından fazlası (211 ülkeden 106’sı) ülkelerinde futbolu geliştirmek için yalnızca Forward fonlarına güveniyor.

Bu fonun oluşturulmasındaki üç temel amaç; dünya çapında futbolun gelişimine yapılan yatırımları artırmak; Bu, özelleştirilmiş projelerle daha büyük etki yaratmak ve şeffaf ve dikkatli yönetim yoluyla yatırımın etkili olmasını sağlamak için daha fazla kontrole sahip olmanızı sağlamak anlamına gelir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Antalya Haber