Pazartesi, Ekim 21

İstanbul’da rüşvet operasyonu! 46 polis gözaltına alındı, İstanbul Valiliği’nden açıklama

Edinilen bilgiye göre, denetimlerde 3 farklı hafriyat şirketine ait büyük tonajlı hafriyat kamyonlarının eksik evrak olmasına rağmen çalıştırıldığı yönündeki yolsuzluk ihbarı üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Haraç Büro ekipleri soruşturma başlattı. Bu çalışmalar kapsamında toplam 67 olayda 46 polis memuru ve 62 sivilin yolsuzluğa karıştığı tespit edildi.

Gasp bürosu ekiplerinin yaptığı tespitlerin ardından 7 Kasım’da operasyon düğmesine basıldı. İki aşamalı olarak planlanan yolsuzluk operasyonunun ilk aşamasında 59 kişi tutuklandı. Gözaltına alınanların tamamı çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Yolsuzluk operasyonunun ikinci aşamasında 21 Kasım sabahı 46 polis yakalandı. İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş’ın talimatıyla başlatılan yolsuzluk operasyonunda 46 polis tutuklandı. Kamu Düzeni Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği’nin yürüttüğü yolsuzluk operasyonunda gözaltına alınan polis memurlarının polis merkezindeki işlemleri devam ediyor.

DEVLET DE AÇIKLAMA YAPTI

Bu arada İstanbul Valiliği olayla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince ‘rüşvet alma/verme’ suçuna ilişkin gerçekleştirilen planlı ve teknik takip operasyonu kapsamında toplam 62 sivilin rüşvet verdiği, 46 polis memurunun ise rüşvet aldığı tespit edildi. Başlatılan operasyonlarda 59 sivil yakalanarak adli makamlara teslim edildi. Bu kapsamda İstanbul, Kocaeli, Bitlis, Muş, Gümüşhane ve Şırnak’ta toplam 46 adreste arama yapıldı ve eylemlere karıştığı belirlenen 46 polis memuru yakalandı. Polis merkezinde yakalananların işlemleri devam ediyor.”

Kaynak: DHA

ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Bakan Yerlikaya: Bakan Yerlikaya: “11 denizcimizi arama çalışmaları sürüyor”
'Uzaylı Meyve Büyükanne'nin Gizemi!‘Uzaylı Meyve Büyükanne’nin Gizemi!
Sınıfta bir öğrenciyi dövdüler, kaydedip sosyal medyada paylaştılar.Sınıfta bir öğrenciyi dövdüler, kaydedip sosyal medyada paylaştılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Antalya Haber