Cuma, Eylül 20

İlginç bir şekilde Maduro, Venezuela’da sandıklarda 13 ayrı bölümde yer aldı.

Venezuela’da seçim yasaları, adayların görsellerinin destekledikleri siyasi partilerin sayısına göre oy pusulalarına yerleştirilmesine izin veriyor. Bu ay yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi için hazırlanan oy pusulalarında 10 adayın 38 resmi yer alıyor.

REKLAM

İlginçtir ki, Venezuela’da 28 Temmuz’da yapılacak başkanlık seçimleri için hazırlanan ve 10 adayın yarışacağı oy pusulalarında Başkan Nicolas Maduro, 13 ayrı bölümde yer aldı.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde 9 rakibiyle yarışan Maduro’nun oy pusulasında 13 kez seçmen karşısına çıktığı görülürken, diğer adaylardan bazılarının oy pusulasının iki veya üç bölümünde yer aldığı görüldü.

Venezuela’da seçim yasaları, adayların görsellerinin destekledikleri siyasi partilerin sayısına göre oy pusulalarına yerleştirilmesine izin veriyor. Bu ay yapılacak seçimler için hazırlanan oy pusulasında 10 adayın 38 görseli yer alıyor.

Venezuela’da seçmenler elektronik oylama sistemini kullanırken, yurt dışındaki seçmenler de sandık başına gidecek.

Washington merkezli bir sivil toplum kuruluşu olan WOLA’nın Venezuela programının yöneticisi Laura Dib, bir adayın fotoğrafının oy pusulasında tekrarlanmasının normal olduğunu, ancak oy pusulasında 13 kez yer almasının Maduro’yu “görsel olarak en tanınabilir kişi” yaptığını söyledi. “

Birçok kişi tarafından Maduro’nun gerçek rakibi olarak bilinen eski diplomat Edmundo Gonzalez Urrutia’yı destekleyen muhalefet kanadının Venezuela’da resmi medyaya erişiminin olmadığını belirten Dib, şöyle konuştu: “Muhalefetin seçmenleri nasıl oy kullanacakları konusunda eğitmesi daha zor. “

Venezuela seçimlerinde oy kullanacak Sonia Guevara, “Maduro’yu o listede defalarca görünce başım dönüyor ama tehlikenin bizi temsil etmeyen adaylarda olduğunu biliyorum” diyerek, “Maduro’yu o listede defalarca görünce başım dönüyor” dedi. Hükümete yakın oldukları söyleniyor.

Latin Amerika ülkesinde seçmen sayısının 17 milyon civarında olduğu tahmin ediliyor.

Yurt dışında yaşayan dört milyon Venezuelalı oy verme yaşında, ancak yalnızca 69.000 kadarı hükümetin yurt dışında oy kullanma şartlarını karşılıyor.

Son nüfus sayımı 2011 yılında yapıldığında ülkede 27,2 milyon insan yaşıyordu. Ancak ülkenin son 10 yılda yaşadığı siyasi, ekonomik ve sosyal kriz nedeniyle 7,7 milyondan fazla insanın ülkeyi terk ettiği düşünülüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber
meritking casibom giriş