Pazar, Ekim 6

FIFA, İsrail’in futboldan men edilmesi çağrısını bir kez daha erteledi

FIFA Konseyi, İsrail’in uluslararası futboldan men edilmesi çağrısının görüşüldüğü dünkü toplantısında bir kez daha İsrail’e yaptırım kararı alamadı.

Filistin Futbol Federasyonu (PFA), FIFA’dan İsrail’in uluslararası futboldan men edilmesi talebine ilişkin bağımsız hukuki değerlendirme alırken, 3 Ekim’de İsrail’in uluslararası futboldan men edilmesini beklediğini duyurdu.

Geçtiğimiz temmuz ayındaki olağanüstü konsey toplantısında konuyu görüşme sözü veren FIFA, kararı 31 Ağustos’taki FIFA Konsey toplantısına ertelemiş, ardından kararını Ekim ayı toplantısına taşımıştı.

FIFA, Filistin Futbol Federasyonu’nun öne sürdüğü ayrımcılık suçuyla ilgili olarak İsrail hakkında soruşturma başlatılması için disiplin komisyonuna talimat verildiğini duyurdu.

Bu kapsamda Filistin topraklarında yer alması muhtemel İsrail futbol takımlarının İsrail’deki müsabakalara katılımları da araştırılacak.

PFA, geçtiğimiz Nisan ayında FIFA’ya yaptığı yazılı talepte, İsrail’in 7 Ekim’den bu yana gerçekleştirdiği saldırılar nedeniyle oluşan insan hakları ihlalleri ve İsrail’deki ayrımcılık ve ırkçılığa karşı gerekli önlemleri almaması nedeniyle İsrail Futbol Federasyonu’nun FIFA üyeliğinin sona erdirilmesi çağrısında bulunmuştu. İsrail şampiyonluğu.

Filistin Yüksek Gençlik ve Spor Konseyi Başkanı Cibril al-Recub, geçen Mayıs ayında yaptığı açıklamada, PFA’nın İsrailli yetkililer tarafından FIFA’ya İsrail’in sınır dışı edilmesi yönündeki talebini geri çekmesi yönünde tehdit edildiğini söylemişti.

Konuya ilişkin FIFA Başkanı Gianni Infantino, şunları söyledi: “Bölgede devam eden şiddet, 74. FIFA Kongresi’nde de belirtildiği gibi, her şeyden önce barışa ihtiyacımız olduğunu doğruluyor. Yaşananlar ve düşüncelerimiz karşısında son derece şok olduğumuz bir dönemde. Acı çekenlerin yanındayız, tüm tarafları bölgede barışı teşvik etmeye çağırıyoruz.” Bir an önce yeniden kurulmasını talep ediyoruz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber
meritking