Salı, Ekim 22

DEM’den Bahçeli’ye ilk yanıt: ‘Bu kadarını beklemiyorduk’

Devlet Bahçeli’nin Abdullah Öcalan’la ilgili sözleri Ankara lobilerinin bir numaralı gündemi haline geldi. DEM parti kaynaklarından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, şunları söyledi: “Terör liderinin tecridi kalkıyorsa Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki DEM partisi grup toplantısında konuşmalı. Terörün bittiğini haykırmalı. Bu kararlılığı gösteriyor, yasal düzenleme genişletilmeli, yön İmralı’dan DEM’e kadar uzanmalı, konu ülke gündemine gelmeli.” “Hodri biz buna hazırız, buna katlanmaya da hazırız.” değerlendirme şöyle devam etti: “Bu kadar beklemiyorduk, tarihi bir konuşma yaptı.” (Kaynak: Sözcü)

“GİRİŞİMİ ALMAYA HAZIRIZ”

Bahçeli’nin sözlerine ilişkin ilk değerlendirme DEM partisi Eşbaşkanı Tülay Hatimoğulları’ndan geldi. Hatimoğulları şunları söyledi:

Kürt sorununun çözüm yöntemi, yöntemleri ve muhatapları bellidir. Ortadoğu’da ve Türkiye’de barışın muhatabı İmralı’da ağır tecrit altında olan Sayın Abdullah Öcalan’dır. Çözüm Türkiye Büyük Millet Meclisi’dir. Liderliği üstlenmeye hazırız.

  • Silah ve şiddetin yerine müzakerelerin tercih edildiği yıllarda Türkiye güvenlik politikalarına 50 milyar lira harcadı, şimdi 50 milyar dolar. Yani 9 yılda 35 kat artış oldu. Türkiye güvenli bir sınır istiyorsa silahlarını bırakmalı, Kürt sorununu barışçıl ve demokratik yöntemlerle çözmelidir. Barış en güvenli şeydir. Kürt halkı bizim tarihi kardeşlerimizdir, Ortadoğu’nun kadim halkıdır. Bir halkın anadilinde konuşulması o ülkeyi bölmez. Demir kubbeler çözüm değildi. İsrail’e, Lübnan’a, İran’a baktığımızda demir kubbenin kimseyi korumadığını gördük. Ancak barış koruyacaktır. Gökyüzünü huzurla kaplayalım. Halklar barışa ve kardeşliğe kavuşsun.
  • Gerçek barışın olabilmesi için barış bilincinin toplumun tüm hücrelerine yayılması ve tüm toplum tarafından benimsenmesi gerekmektedir.

“ÖCALAN ÇIKSIN KONUŞSUN, HEPİMİZ NE DİYOR GÖRELİM”

  • MHP Genel Başkanı, “Sokağa çıkma yasağı kalksın, konuşsunlar” dedi. Tecrit 44 yıldır sürüyor. Öcalan’a uygulanan tecridin kalkması için yıllardır mücadele veriyoruz. Tecrit kalksın ve Sayın Öcalan fiziki olarak çıkıp konuşsun. Geçen hafta hep birlikte bakalım ne diyecek dedik, bu hafta da yine söyleyeceğiz. Vakit kaybetmeden harekete geçin. Bugünden sonra bedeli ne olursa olsun, onurlu bir barış için üzerimize düşeni yapacağımıza söz veriyoruz. Bu ülkeye onurlu bir barış gelecektir. Halay çekeceğiz, dans edeceğiz, o günler yakındır.

  • Eğer bu bir başlangıç ​​olacaksa tecridin bir an önce kaldırılması gerekiyor. Kürt sorununun çözümünün pusulası demokratik müzakere ve onurlu barıştır. Kimsenin çözüm arayışına direnmiyoruz ve onurlu bir barış için öncülük etmeye hazırız.

“Kayyum, kimin adına konuşuyorsunuz?”

  • Devlet Bahçeli “Birinci Meclis ruhu” dedi, Erdoğan “Diyaloğun zeminini genişletelim” diyor. Bir baş mütevelli geldi, bir baş mütevelli heyeti herkesi hizada ve düzende tutmaya çalışıyor. Hey kayyum, kimden bahsediyorsun? Saray adına konuşursanız Saray başka bir şey söylüyor. Bahçeli adına konuşuyorsanız Bahçeli sizin adına konuştuğunuz başka bir şey söylüyor mu?Bu içerik Taner Şahin tarafından yayınlanmıştır.
Önceki içerik Sonraki içerik

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Antalya Haber