Perşembe, Eylül 19

CHP’li Başarır: Bornova’da kısa sürede büyük çalışmalara imza atıldı – Son Dakika Türkiye, Cumhuriyet Ege Haberleri

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki’yi ziyaret ederek Bornova Belediyesi’nin son 5 ayda yaptığı çalışmaları dinledi. Ziyarete CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın ile il ve ilçe yöneticileri de katıldı. Yoğun iş temposuyla yürütülen projelerden bahseden Başkan Eşki, Başkar Bornova’da kısa sürede çok güzel sonuçlara ulaşıldığını söyledi.

BAŞKAN EŞKİ: BELEDİYENİN GÜCÜNÜ HİSSETTİRMEYİ HEDEFLİYORUZ

Yoğun bir tempoda çalıştıklarını vurgulayan Başkan Eşki, şöyle konuştu: “Yoğun bir tempoda çalışıyoruz. Belediyenin iş yapabilme becerisini vatandaşlarımıza hissettirmek temel amacımızdır. Güne çok erken başlıyoruz. Sabah 5 civarında sahadayız. Hatta bir sabah saat 6’da İl Başkanımızla birlikte sahaya çıktık. Ayrıca çalışma şeklimizi de gördü. Her gün sabah 08.00’e kadar bir mahallenin eksikliklerini tespit edip, sabah 8’den sabah 5’e kadar gerekli müdahaleleri yapıyoruz. Bornova’nın kronik sorunları var. Önemli olan kamulaştırma yoluyla çözülebilecek sorunlardır. Önümüzdeki dönemde hepsini çözeceğiz” dedi.

AÇILAN 9 KENT MARKETTEN 7’Sİ İLK MOTO COURIER PARKI HİZMETE AÇILDI

Başkan Eşki, Bornova Belediyesi tarafından uygulanan ve planlanan projelere; “9 Kent Marketten 7’sini açtık. Diğer ikisini de yakında açacağız. Tüccarın bulunmadığı 3 bölgede Kent Restoranlarını açtık. Dördüncüsünü planlıyoruz. Büyükşehir Belediyemizin desteğiyle 14 dönüm arazi üzerinde TIR parkı oluşturduk. Türkiye’nin ilk Moto Courier Park’ını Bornova’da açtık. Abide-i Hürriyet Parkı, İtfaiye Parkı, Pompa Parkuru gibi Bornova ve İzmir’e değer katacak tema park projelerimiz var. Çok kapsamlı bir asfaltlama çalışması gerçekleştirdik. Önümüzdeki dönemde günde üç ayrı spread yaparak Türkiye’de bir ilke imza atacağız. Böylece yol ve altyapıyla ilgili sorunları hızla çözeceğiz” dedi.

UĞUR MUMCU İZMİR’İN PRESTİJ SAHASI OLACAK

Uğur Mumcu Kültür Sanat Merkezi ile ilgili planlarını anlatan Başkan Eşki, şunları söyledi: “Uğur Mumcu Kültür Sanat Merkezini İzmir’in ihtiyacı olan prestijli bir sahneye dönüştüreceğiz. Bir tarafta 400-500 kişilik klasik tiyatro sahnesi, diğer tarafta 700-750 kişilik modern bir sahne olacak. Türkiye’nin ilk çağdaş sanat müzesini Bornova’ya kurmak istiyoruz. 3 adet kreş açmayı planlıyoruz. Hedefimiz eğitim merkezimizi dört katına çıkarmak. Evsizlerin evlerine aşevleri aracılığıyla gıda dağıtmayı planlıyoruz” dedi.

“SORUMLULUK ALANIMIZ DIŞINDA DA VARIZ”

Bornova’da yapılan diğer sosyal hizmetler ve yatırımlar hakkında bilgi veren Eşki, şunları söyledi: “Başkanımız Özgür Özel ile birlikte Sarnıç’ta bir caminin temelini attık. Pınarbaşı’nda ihtiyaç olduğu için belediyemize ait olan binayı karakol olarak kullanmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne devrettik. İki okul yapımı için Milli Eğitim Bakanlığı ile protokol imzaladık. 47 okulda boya ve badana çalışması yürütüyoruz. 3 yeni sağlık merkezinin açılması için yetkili kurumlarla iş birliği yaptık. “Yani biz kendi sorumluluk alanımızda ve belediyenin görevi olmasa da vatandaşın ihtiyaç duyduğu her yerdeyiz” dedi.

BAŞARIR: BELEDİYELERİMİZ ÖNEMLİ BİR SINAV VERİYOR

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Bornova’da kısa sürede büyük işlere imza atıldığını belirterek, merkezi hükümetin yapması gereken çalışmaları CHP’li belediyelerin üstlendiğini vurguladı: Başarır; “Gerçekten Bornova’da kısa sürede çok güzel çalışmalara imza atıldı. Aslında anlattığınız ve sağladığınız hizmetlerin çoğunu merkezi hükümetin sağlaması gerekiyor ama öyle bir dönemde yaşıyoruz ki insanlar kendi evlerine ekmek getiremiyor. Belediyeler olmasaydı bu aileler çok daha büyük zorluklarla karşılaşırdı. İnsanlar kırtasiye ihtiyaçlarını karşılayamadıkları için çocuklarını okula gönderemiyor, tencere kaynatamıyor. “Bu noktada belediyelerimiz önemli bir sınavla karşı karşıyadır” dedi.

CHP BELEDİYELERİ ÜZERİNDE BÜYÜK BASKI VAR

Basarir, kojenerasyon belediyeleri üzerindeki baskıya dikkat çekerek, şunları söyledi: “Belediyelerimizin üzerinde büyük bir baskı var. İktidar partisine ait belediyelerin borçları ödeniyor. Belediyelerimiz derhal harekete geçiyor. Bu çok yanlış bir yaklaşımdır. Ama bu günler geçecek. “Tüm belediyelere daha adil ve eşitlikçi bir yönetim gelecektir” dedi.

İZMİR’İN ARKASINDAKİ BAŞARI

Başarır, İzmir’de kojenerasyonun olumlu sonuçlarına da dikkat çekti; “Smyrna’yla gurur duyuyorum. 2 ilçe hariç tüm ilçelerde kazandık. Bu anlamda kuruluşumuza çok teşekkür ediyorum. Belediye başkanı yaş ortalamasının en düşük olduğu il aynı zamanda kadın belediye başkanı sayısının da en fazla olduğu ildir. Bu İzmir için uygun bir durum. İzmir’den asla ayrılmayacağız. “Bornova, İzmir, Türkiye güzel günler görecek” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber
meritking casibom giriş