Pazartesi, Ekim 21

Bulut: Yeni bir anlayış gerekiyor

Bulut ilk olarak neden değişim istediklerini açıkladı; CHP seçmeninin ruh haline, partinin yıllardır kaybettiği seçimlere, mevcut yönetimin sağcı danışman ve politikalarla oy kazanmaya çalışma stratejisine dikkat çekildi.

“CHP’nin neredeyse ana muhalefetle aynı kavram haline geldiğini” belirten Bulut, şöyle konuştu: “Başarısızlık partiye yapıştı. ‘Bir sonraki yerel seçime ‘Kaybetmedik, başaramadık’ gibi açıklamalarla girmemeliyiz. Gerçeklerle yüzleşmekten kaçınan, seçmene hesap vermeyen bir yaklaşımla ‘Oyumuzu 3 artırdık, oyumuzu 5 artırdık” dedi.

AKP iktidarının Türkiye’yi bir karara sürüklediğini belirten Bulut, şöyle konuştu: “Halkın tek umudu CHP’dir. “Cumhurbaşkan adayımız Özgür Özel’in tespit ettiği seçmenlerle aramızdaki ‘duygusal kopuşu’ ancak Atatürk’ün altı oku ve sosyal demokrasi ilkelerinden taviz vermeden değiştirerek, yenilenerek ve kurucu değerlere bağlılığımızla aşabiliriz” dedi. belirtilmiş. dedi.

Bulut şunları söyledi:

“Cumhuriyetimizin yeni yüzyılında partimizin, her seçim sonrasında işlemediği görülen mevcut politikalar bir yana, yeni bir yönetime ve yeni bir siyaset anlayışına ihtiyaç duyduğu açıktır. Cumhuriyetin kurucu partisi sokağın sesine ve kendi örgütüne sağır kalamaz. “Cumhuriyetin, laikliğin ve demokrasinin ana taşıyıcısı CHP’yi, sokaklardan, örgütlerden ve kongredeki seçmenlerden ‘değişim’in sesine kulak vererek yeniden ayağa kaldırmalıyız.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Antalya Haber