Cuma, Eylül 20

Bulgaristan’daki hayvanat bahçesi sakinleri ev yapımı dondurmayla serinliyor

Bu haberin orijinal dili İngilizce idi.

Aşırı sıcakların etkili olduğu Bulgaristan’ın başkenti Sofya’daki hayvanat bahçesinin dost canlısı sakinleri, ev yapımı dondurmayla serinliyor.

REKLAM

Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da bir süredir etkisini gösteren aşırı sıcaklar hem hayvanları hem de insanları etkiliyor.

Başkentin büyük hayvanat bahçesinde yetkililer, sıcak havalarda sevimli sakinlerini özel hazırlanmış ev yapımı dondurmalarla serinletiyor.

Hayvanat bahçesinde yaşayan boz ayı Tony’ye dondurma yerine dondurulmuş meyve ve et içeren büyük buz küpleri servis ediliyor. Tony’nin bebek bakıcısı dondurmayı her seferinde farklı bir yere saklıyor, ancak 12 yaşındaki oyuncu ayı her seferinde lezzetli atıştırmalıkları bulmayı başarıyor.

Hayvanat bahçesinde uygulanan bu yöntemle hayvanların doğal yaşamdaki davranışlarını mümkün olduğunca taklit etmeye çalışıyoruz.

Hayvan besleme müdürü Anita Tsvetanova, “Hayvanlar hapsedilmemeli, hareket etme, yiyecek arama ve çeşitlilik bulma fırsatına sahip olmalılar” dedi.

Sofya Hayvanat Bahçesi 2.500’den fazla hayvana ev sahipliği yapıyor ve ev yapımı dondurma, hayvanat bahçesinin daimi sakinlerinin aşırı sıcakla başa çıkmasına yardımcı oluyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber
meritking casibom giriş