Cumartesi, Eylül 28

Bingöl’de ormanlık alanlara girişler yasaklandı

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nden alınan hava durumu raporlarına göre kentte mevsimsel sıcaklık değerlerinin artacağı belirtiliyor.

Bu nedenle ormanların yangınlardan korunmasına yönelik bazı kararlar alındığının altı çizilen basın açıklamasında, 15 Ekim tarihine kadar Bingöl ili sınırları içindeki ormanlık alanlara girişin yasak olduğu aktarıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:


“Ormanda mola vermek, piknik yapmak, orman çevresinde ve içinden geçen yollarda mangal, semaver veya ateş yakmak yasaktır. Vatandaşlar sadece kendilerine ayrılan piknik alanlarını kullanabilecek. Gerekli tedbirlerin alınması halinde söz konusu piknik alanlarında yakılan ateşlerin tamamen söndürülmesi ve kullanılan alanın temizlenmesinin ardından piknik alanında temizlik yapılacaktır.” Bağ-sebze bahçesi ve tarlalardaki ormansızlaşmadan kaynaklanan anızların, dalların ve yakındaki her türlü bitki örtüsünün yakılması. Orman yangınlarına neden olabilecek havai fişek ve tebrik balonu gibi yanıcı maddelerin kullanımı yasaktır. bazı noktalarda. Orman alanı çevresindeki sanayi tesis ve işyerleri, ormanı etkileyebilecek yangınlara karşı gerekli tedbirleri alacak, yangınla mücadele ve koruma ekipleri oluşturulacak, ormanlar arasında koruma bölgesi oluşturulacak.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber
meritking