Pazar, Ekim 6

Bakan Şimşek: “Enflasyondaki düşüş sürecini enflasyonun tek haneli rakamlara ulaşacağı bir istikrar dönemi takip edecek” – Son Dakika Ekonomi Haberleri

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TÜİK’in açıkladığı Eylül ayı enflasyon verilerine ilişkin sosyal medya hesaplarından bir açıklama yaptı. Bakan Şimşek, enflasyonun düşürülmesinin sadece hayat pahalılığı sorununu çözmekle kalmayıp, vatandaşların refahını da kalıcı olarak artıracağını vurguladı. Eylül ayında yıllık enflasyonun bir önceki aya göre 2,6 puan düşerek yüzde 49,4’e gerilediğini hatırlatan Şimşek, şöyle konuştu: “Temel mal enflasyonu yıllık yüzde 28,3 ile nispeten düşük seyrederken geriye dönük fiyat davranışlarından kaynaklanan katılık, hizmet enflasyonunda yavaş bir düşüşe neden oluyor. ” Bir açıklama yaptı.

Haziran ayında başlayan enflasyondaki düşüş sürecinin devam ettiğini kaydeden Şimşek, şöyle konuştu: “Bu dönem önümüzdeki yılın ikinci yarısında başlayacak ve ardından enflasyonda kalıcı bir düşüş yakalayıp tek haneli rakamlara ulaşacağımız bir istikrar dönemi gelecek. Fiyat istikrarı hedefimiz doğrultusunda tüm politikalarımızı koordineli ve kararlı bir şekilde uygulamaya devam ediyoruz. “Enflasyonun düşürülmesi sadece hayat pahalılığı sorununu çözmekle kalmayacak, aynı zamanda vatandaşlarımızın refahını da kalıcı olarak artıracaktır” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber
meritking Casibom