Cuma, Eylül 20

Avrupa’nın doğa restorasyonu yasası Avusturya’da iç siyaseti harekete geçirdi

Bu haberin orijinal dili İngilizce idi.

Yeşiller üyesi Avusturya İklim Bakanı Leonor Gewessler’in Avrupa’nın doğa restorasyonu yasası lehine verdiği oy, ülkenin iç siyasetinde çalkantıya neden oldu. Bakanın, iktidardaki koalisyonun isteklerine karşı Avusturya adına oy kullanacağı iddia edildi.

REKLAM

Avusturyalı Yeşiller üyesinin Pazartesi günkü oylamada Avrupa Birliği (AB) doğa restorasyon yasasını onaylaması, ülkenin iç siyasetinde kafa karışıklığına neden oldu.

Yeşiller Partisi iklim bakanı Leonore Gewessler’in desteği, kritik doğa yasasını geçirmek için gereken çoğunluğu elde etmesine yardımcı oldu, ancak Avusturya’nın iktidardaki muhafazakar Halk Partisini (OeVP) kızdırdı.

Şansölye Karl Nehammer, Avrupa Adalet Divanı’na itirazda bulunacağına söz verdi ve Brüksel’de yayınlanan basın açıklamasında “disiplinsiz” olarak nitelendirdiği Gewessler’i suçladı.

Merkez sağ Halk Partisi’nden (OVP) Nehammer, ülkenin iktidar koalisyonunun Yeşiller üyesi Gewessler’in, doğa restorasyon yasası konusunda Avusturya adına iktidar koalisyonunun isteklerine karşı oy kullanarak “Anayasa’yı ihlal ettiğini” söyledi. .

Nehammer ayrıca bu tür eylemlerin “uygun şekilde cezalandırılması” gerektiğini de sözlerine ekledi.

2030 yılına kadar AB’nin kara ve deniz alanlarının en az %20’sini ve 2050 yılına kadar bozulmuş ekosistemlerin tamamını eski haline getirmeyi amaçlayan Doğa Restorasyon Yasası, Haziran 2022’de Avrupa Komisyonu tarafından önerildi. AB ortak yasa koyucuları, dün Avusturya’nın yaptığı son dakika değişikliğiyle kabul edildi.

Avusturya’nın yasaya ilişkin oylamasının ardından çıkan tartışmanın ardından, bir AB diplomatı “bakan [Gewessler] Ülkesini temsil ettiğini ve oyunun “yasal olarak bağlayıcı” olduğunu söyledi.

Ancak Avusturya, Şansölye Nehammer’in “ciddi ihlal” olarak tanımladığı şekilde, iklim bakanı adına verilen oylamayı bozmak için yasal olasılıkları araştırıyor.

Nehammer, dün öğleden sonra, AB’nin üst düzey yetkililerinin atanmasına ilişkin gayrı resmi toplantıda hazır bulunduğu Brüksel’de düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi: “Bizim görüşümüze göre, Birinci Federal Anayasa Servisi’ne göre yasa dışı olarak alınan bu karara karşı çıkıyoruz. Bakanım.” “AB içinde savaşıyoruz” dedi.

Nehammer, şöyle konuştu: “Yeşil koalisyon ortağı gerçek yüzünü gösterdi; bir yandan geri dönülemez derecede ahlakçı, diğer yandan ideolojiyi anayasa ve yasaların üstüne koymaya hemen hazır.”

Söz konusu tartışma, 29 Eylül’de yapılacak genel seçimler öncesindeki konumlandırmanın göstergesidir. Ancak koalisyon temsilcileri arasındaki ilişkilerin bozulmasına rağmen Nehammer erken seçim çağrısında bulunmadı.

Gewessler’in “bariz suiistimalinin” normalde “koalisyonu sona erdirmek” için yeterli sebep olacağını belirten Nehammer, ülkede kaosu önlemek için böyle bir adım atamayacağını açıkladı.

Oylamanın ardından AB Konseyi’nde gazetecilere konuşan Gewessler, yasanın “yerel özelliklerin dikkate alınması da dahil olmak üzere çok fazla esneklik” sağladığını söyleyerek biyolojik çeşitlilik yasasını destekleme kararını doğruladı.

“Bu, bu kıtada doğanın korunmasına yönelik sahip olduğumuz en önemli yasadır ve gelecek nesiller için son derece ihtiyaç duyulan kararlar alınırken adım atmanın ve harekete geçmenin zamanının geldiğine kesinlikle inanıyorum ve ben de bunu yaptım. ” Gewessler Lüksemburg’da gazetecilere söyledi.

Avusturya koalisyonu içindeki olası bir hukuki misilleme konusunda endişe duyup duymadığı sorulan iklim bakanı, oylamadan önce “kapsamlı hukuki tavsiye” aldığını ve bunun kendisine ilerleme konusunda güven verdiğini söyledi.

“Kendimizin ve gezegenimizin hayatta kalması için kesinlikle biyolojik çeşitliliğe ve sağlam ekosistemlere ihtiyacımız var” diye ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber
meritking casibom giriş