
Harran Üniversitesi ve Adimaman Üniversitesi’nde çalışma izinlerinden sonra, Tıp ve Veteriner Fakülteleri Akademisyenleri ile çalışmaya başladı. Harran Üniversitesi Veteriner Tıbbı Laboratuvarı Fakültesi’nde arı sütü çalışmasından sonra, 120 GO inek başlarında rektal yoldaki rektal infertilitenin tedavisi için ilk kez uygulandı.
İstatistiksel olarak, “P” değeri bilimsel bir değer bulmuştur. Bu önemli çalışma, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Scientific dergisinde bir makale olarak yayınlanmıştır.
Malatya’daki in vitro gübreleme merkezinde başladı
Hayvanların başarısından sonra, çalışmanın üçüncü aşaması başlatıldı. Çocukları olmayan mor insanlarda arılar sütü uygulanması için gerekli yetkiler elde edilmiştir. Arı sütünün emprenye ve sperm stüdyoları Malatya’daki in vitro fertilizasyon merkezinde başladı. Türk bilim adamlarının bu çalışmasının üçüncü aşaması başarılı olsaydı, insanlık için önemli bir buluş elde edilecektir.
“Sahneye çıktık, arı sütü insanlara nasıl uygulayabiliriz”
Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi Fakültesi Üyesi hakkında bilgi verin. Ali Tekke, “Her şeyden önce, arıların sütüne olan ilgimiz buradan çıktı. Bir eğitim sırasında bir eğitim sırasında Arahan Arıcılık Enstitüsü, arılar süt üretimi için uygun hale geldikten sonra alışkanlık işleri beslendi, bir fikir haline geldik.
“Kısır ineklerin tedavi edilebileceğini keşfettik”
Ali Tekke, “Bazı aşamalardan geçmek zorunda kaldık. İlk aşama sıçanlarda siklofosfamidin çalışmasıydı. Bu bilimsel çalışmayı ABD’de yayınladıktan sonra yayınladık.
“Arılar sütü, kadınlarda çeşitli hastalıkların meydana gelmediğini garanti edebilir”
Ali Tekke, “Şu anda, API sütü işleminde meydana gelen embriyoların ve embriyoların üretim aşaması, Malatya’da in vitro fertilizasyon merkezinde bir çalışmayı önleyebileceğimiz. Arılar sütü, gelecekte çeşitli hastalıkların gelecekte kadınların gelecekte kalıntı bırakılmamıştır.
“Çağımızın hastalığının bir heyeti”
Harran Üniversitesi Fakültesi Veteriner Tıbbı Fakültesi Doğum ve Jinekoloji Bölümü Omar Korkmaz “Ratti” Ratti Deneysel bir çalışmada, siklofosfamidin yumurtalık üzerindeki etkisini yaptığımızda, arılar sütünün olumsuz etkisini gördük. Bu bizi heyecanlandırdı. Çünkü çağımızın hastalığı için bir tedavi bulabildiğimizi gördük “dedi.
(İHA)