Salı, Ekim 22

Hamas’ın akıbeti ortaya çıktı! Yahya Sinwar’dan sonra kritik gelişme

İsrail saldırısında İsmail Haniye’nin ardından Yahya Sinwar da hayatını kaybetti. İsrail’e karşı direniş oluşturmaya çalışan Hamas, Sinwar’dan sonra yeni liderinin kim olacağını beklerken kritik bir gelişme yaşandı.

Hamas’ın son siyasi büro şefi Yahya Sinvar’ın İsrail tarafından öldürülmesinin etkileri devam ederken, örgütün geleceğine ilişkin kritik bir gelişme yaşandı. Hamas kaynaklarından edinilen bilgiye göre grup, Yahya Sinwar’ın yerine yeni bir lider atamayacak, planlanan seçimlere kadar Katar’ın başkenti Doha merkezli bir idari komite tarafından yönetilecek. Mart ayında. Hamas’ın eski siyasi büro şefi İsmail Haniye’nin Tahran’da öldürülmesinin ardından kurulan komitenin, grubun liderliğini geçici olarak devralacağı söylendi.

Evet

KOMİTE STRATEJİK KARAR ALMA YETKİSİNE SAHİPTİR

Görevi “grubun savaş sırasında ve istisnai durumlarda ve geleceğe yönelik planlarını yönetmek” ve “stratejik kararlar almak” olan komite, Gazze temsilcisi Halil el-Hayya, Batı Şeria temsilcisi Zaher Caberin, Filistinlilerin yurt dışındaki temsilcisi Halid Meşal, Şura Danışma Konseyi Başkanı Muhammed Derviş ve güvenlik nedeniyle siyasi büronun ismi açıklanmayan bir sekreterinden oluştuğu öğrenildi. Komite üyelerinin tamamının Katar’da olduğu belirtilirken, belirleme seçeneğinin de masada adı açıklanmayacak ancak idari komite aracılığıyla Hamas’ı yönlendirecek bir temsilci liderin yer aldığı belirtildi.

Kaynak:AABu içerik Doğukan Akbayır tarafından yayınlanmıştır.

Önceki içerik Sonraki içerik

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Antalya Haber