Cumartesi, Eylül 28

Bakan Yerlikaya’dan Narin Güran’a ilişkin açıklama: “Cinayet çok kısa sürede aydınlatılacak”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, A Haber’e gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Yerlikaya, Narin Güran cinayetiyle ilgili soruşturmanın şu anda Diyarbakır Başsavcılığı’nda olduğunu söyledi. “Cinayet çok yakında ortaya çıkacak” dedi.

Bakan Yerlikaya’nın açıklamalarından satırbaşları:

TÜRKİYE’DE KAÇ MİLYON SURİYELİ VAR?

Türkiye’de yasal olarak ikamet etme hakkına sahip 4 milyon 304 bin yabancı bulunuyor. Bu 3 milyonun 92 bini geçici koruma altındaki Suriyeliler, 1 milyon 76 bini oturma iznine sahip olanlar, 276 bini ise uluslararası koruma kapsamındaki Suriyeliler.

Geçici koruma kapsamındaki 3 milyon 92 bin Suriyelinin adresi araştırıldı. 731 bin Suriyelinin adresinin güncel olmadığı ortaya çıktı. 242 bin Suriyeli adresini güncelledi. 196 bin Suriyeli adreslerini güncellemek için buluştu.

KAMU DÜZENİ OLAYI

Mülkiyet suçları %28,6 azaldı. Aydınlatma oranını %78’e çıkardık. İkamet dokunulmazlığının ihlali, kasten adam öldürme, hürriyetten yoksun bırakma… Bunların her birinde bir azalma var. Hırsızlık vakaları yüzde 55 azaldı.

“DEVRİYE SAYILARIMIZ ÇOK DAHA YÜKSEK OLACAK”

İstanbul’da 57 bin polisimiz var. İleride bunu 60 binin üzerine çıkaracağız. Devriye ve hizmet sayımız çok daha artacak. İstanbul’da ev hırsızlıkları günde 23’ten 12’ye düştü. Hırsızlık vakaları günde 3’ten 1’e düştü. İstanbul’da aydınlatma durumumuzu yüzde 80’e çıkardık. İstanbul Türkiye ortalamasından daha iyi.

NARİN GÜRAN SUİKASTİSİ: ‘ÇOK KISA SÜREDE NET OLACAK’

Millet olarak gerçekten çok üzüldük. Huzur içinde yatsın. Bu olay birçok zaman diliminde tartışılacak ve anlatılacaktır. Soruşturma, Diyarbakır Başsavcılığınca devam ediyor. Cinayet çok kısa sürede ortaya çıkacak.

1

Önceki içerik Sonraki içerik

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber
meritking