Cumartesi, Eylül 28

Bitcoin ETF’leri spot piyasayı besliyor

Bitfinex analistlerine göre Bitcoin (BTC) borsa yatırım fonu, girişleri serileştirmeye başladı. Bu, spot talepteki yavaşlamaya rağmen BTC fiyatını destekleyebilir.

23 Eylül tarihli bir raporda Bitfinex analistleri, “devam eden ETF girişlerinin BTC fiyatını destekleyebileceğini”, kripto para borsalarında Bitcoin alımlarının azalması nedeniyle yakın vadeli fiyat konsolidasyonu tahminlerine karşı “önemli bir karşı argüman” olarak söyledi.

Analistler, “Bitcoin spot pazarındaki alımlar yavaşladıkça, BTC’nin yakın vadede dar bir aralıkta hareket etmesini bekliyoruz” dedi.

Spot Bitcoin ETF’lerine Sürpriz

Farside verilerine göre, spot Bitcoin ETF’leri 24 Eylül’de toplam 136 milyon dolarlık kümülatif giriş kaydetti ve bu, art arda dört gün boyunca pozitif giriş serisine işaret ediyor. Bu, Bitcoin yatırımcıları için genel olarak düşüş yaşanması beklenen bir ayda geliyor.

Spot Bitcoin ETF’leri, Ocak ayında listelenmelerinden bu yana toplam 17,84 milyar dolarlık giriş gördü. Kaynak Farside

CoinGlass’tan elde edilen veriler, Eylül ayının Bitcoin için en kötü ay olduğunu ve varlığın son 11 yılda aylık ortalama %4,49’luk bir kayıp kaydettiğini gösteriyor.

TradingView verilerine göre Bitcoin fiyatı 18 Eylül’den bu yana yaklaşık %6,26 artış göstererek 63.713 dolara ulaştı.

Bitcoin son yedi gün içinde %6,26 arttı. Kaynak: TradingView

Bitcoin’in kripto para piyasasının toplam değeri içindeki payını temsil eden Bitcoin hakimiyeti, 18 Eylül’den bu yana %1,35 azalarak 100 üzerinden 57,62 puana geriledi.

Bitfinex’teki analistler, S&P 500 gibi geleneksel finansal piyasalar yükselmeye devam ederken ETF girişlerinin pozitif kalması durumunda Bitcoin’in “daha fazla yükseliş” görebileceğini öne sürdü.

Bitcoin’de düzeltme olacak mı?

Ancak spot alıcı talebi geri dönmezse en muhtemel senaryo, Bitcoin fiyatının konsolidasyonu veya “kısmi bir düzeltme” yaşamasıdır.

Sektörde kasım ayında yapılacak ABD seçimlerinin orta vadede Bitcoin’in yönünü belirleyeceğine dair bir inanç var.

Ancak bazı sektör liderleri, sonuç ne olursa olsun Bitcoin’in önümüzdeki on iki ay içinde altı rakama ulaşmasını bekliyor.

Standard Chartered’ın küresel dijital varlık araştırması başkanı Geoff Kendrick, 2024 ABD başkanlık seçimini kim kazanırsa kazansın, Bitcoin’in 2025 yılı sonuna kadar 200.000 dolara ulaşacağına inanıyor.

Bu yazı yatırım tavsiyesi veya tavsiyesi içermemektedir. Her yatırım ve ticaret hareketi risk içerir ve okuyucular karar vermeden önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber
meritking