Perşembe, Eylül 19

Hamas’tan İsraillilere: Saldırılar durursa tutuklular canlı dönecek

Hamas’ın İsrail halkına videoyla bağlantılı yazılı mesajı şöyle: “Karar sizin… Saldırılar durursa tutuklular canlı dönecek.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıların devam etmesi halinde İsrailli tutukluların “canlı olarak geri dönmeyecekleri” vurgulanıyor ve şöyle devam ediliyor: “(Başbakan Benjamin) Netanyahu’nun iktidarda kaldığı her gün yeni bir tabut anlamına gelebilir.” Söylendi.

Videoda, “Saldırı devam ederse akıbetleri meçhul kalacak.” Cesetleri İsrail ordusu tarafından bulunan 6 mahkumu ifade eden 6 kırmızı “X” işareti vardı.

İsraillilere seslenen video, “Karar sizin” ifadesiyle sona erdi.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nin Refah kentindeki bir tünelde 6 İsrailli mahkumun cesedinin bulunduğunu duyurdu.

Gazze’de tutulan İsrailli tutukluların ailelerinin oluşturduğu platform, geçtiğimiz günlerde tutukluların ölümlerinden “Gazze-Mısır sınırındaki Philadelphia Koridoru’nda işgali sürdürmekte ısrar eden ve esir değişim anlaşmalarını baltalayan” Netanyahu’yu sorumlu tutmuştu.

Netanyahu ise hükümetin kalan tutukluların serbest bırakılması konusunda anlaşmaya varmaya kararlı olduğunu savundu ve anlaşmaya varılamamasından Hamas’ın sorumlu olduğunu öne sürdü.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik 7 Ekim’den bu yana sürdürdüğü saldırıların durdurulması amacıyla taraflar arasında bir süredir müzakereler sürüyor.

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda en az 16 bin 673’ü çocuk ve 11 bin 269’u kadın olmak üzere 40 bin 861 Filistinli öldü, 94 bin 398 kişi de yaralandı.

Enkaz altında hâlâ binlerce kişinin öldüğü söylenirken sivil altyapı da tahrip ediliyor, insanların sığındığı hastaneler ve eğitim kurumları hedef alınıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber
meritking casibom giriş