Cuma, Eylül 20

İngiltere’den Rusya işgali altındaki Ukrayna’ya ‘robot savaş köpeği’ desteği

Bu haberin ilk yayınlandığı dil Farsçadır

Ukrayna ordusunda, esasen gelişmiş insansız kara araçları olan bu köpeklerden 30’dan fazlası bulunuyor.

REKLAM

İngiltere’nin Ukrayna’ya savaş alanında askerlere yardım eden ve Rus askerlerini korkutan robot “savaş köpekleri” sağladığı iddia edildi.

Köpekleri üreten şirket Brit Alliance, köpeklerin çok çeşitli alanlarda askeri birlikler için değerli bir araç olma potansiyelini ortaya koyduğunu duyurdu.

Bu robot köpekler çok yüksek düzeyde hareket kabiliyetine ve çevikliğe sahip olup, çatışma ortamlarında çok iyi performans göstermektedir. Çöp üzerinde yürüyebilen, engellere tırmanabilen veya açık arazide hareket edebilen robot köpeklerin yüksek düzeyde operasyonel verimliliğe sahip olduğu gösterilmiştir.

“İkinci Nesil İngiliz İttifak Köpekleri” (BAD2) olarak adlandırılan bu robotlar, uzaktan algılama teknolojisi ve kızılötesi termografi kullanarak savaş alanına girerek ulaşılması zor alanlara girebiliyor ve savaş zamanında teslimat gibi çeşitli görevleri yerine getirebiliyor. Açıklamada, “Teçhizat veya keşif için” denildi.

Ukrayna kuvvetlerinde, esas olarak gelişmiş insansız kara araçları olan bu köpeklerden 30’dan fazlası bulunuyor. Birim başına üretim maliyeti 9.000 dolar civarında ve Brit Alliance, Ukrayna kuvvetlerinden gelen geri bildirimlere dayanarak bu robotları yükseltme sözü veriyor.

İngiliz şirket, bu köpeklerin askeri saha lojistiğini modernleştirmeye yardımcı olabileceğine inanıyor. Bu köpekler saatte 15,5 mili aşan hızlarda seyahat edebilirler. Aynı zamanda beş saat boyunca üç kilometreden fazla mesafe kat etmeye devam edebilir.

Bu robotların askerlerin hayatını kurtarmak gibi başka görevleri de yerine getirmesi bekleniyor.

Bu robotların kullanımı, Ukrayna ile Rusya arasındaki drone savaşlarının arttığı bir dönemde ortaya çıkıyor. Hem Rus hem de Ukrayna orduları, insansız hava araçlarını (İHA’lar) kullanarak düşmanı farklı şekillerde vurmaya çalışırken, dronlar Ukrayna çatışmasında giderek daha önemli bir rol oynuyor.

Robot köpekler, iyi manevra kabiliyeti ve yerde hareket kabiliyeti gibi drone’ların sahip olmadığı ayrıcalıklara sahiptir ve bu da onları savaş alanında çok önemli bir unsur haline getirmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber
meritking casibom giriş