Begova çorbası, Bosna Hersek’in Osmanlı yönetimine geçmesinden bu yana varlığını sürdürüyor ve Bosna mutfağının en popüler yemeklerinden biri olarak kabul ediliyor. Efsaneye göre bu çorba ilk olarak Bosna Hersek hükümdarı ve aynı zamanda Osmanlı İmparatorluğu’nun en önemli komutanlarından Gazi Hüsrev Paşa’ya ikram edilmiştir. Gazi Hüsrev Paşa bu çorbayı çok beğenmiş ve ona “Bey Çorbası” adını vermiştir. Begova çorbası, besleyici ve doyurucu bir dokuya sahip, etli bir çorbadır. İçerdiği malzemelerle besleyici ve lezzetli bir yemek sunar. Kuyu Boşnak mutfağının muhteşem lezzeti Begova çorbası nasıl hazırlanır? İşte Begova çorbası tarifi ve püf noktaları…
Bakmak
BEGOVA ÇORBASI TARİFİ
Malzemeler:
3 tavuk göğsü
1 havuç (doğranmış)
2 adet patates (orta boy, doğranmış)
1 bardak bamya (kurutulmuş)
1 defne yaprağı
1 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı margarin
1/2 demet maydanoz (kıyılmış)
Bitirme için:
2 yemek kaşığı un
50ml. krem
1 limonun suyu
2 yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Üretme:
Tavuk göğüslerini defne yaprağıyla haşlayın.
Kaynadıktan sonra suyunu süzüp çorba için saklayın.
Başka bir tencerede kurutulmuş bamyayı su ve limonla haşlayın.
Haşlanmış tavukları doğrayın.
Çorbayı hazırlayacağınız tavada margarini ve unu kavurun.
Tavuk suyunu ekledikten sonra iyice karıştırıp kaynamaya bırakın.
Kaynayan tavuk suyuna rendelenmiş tavuk, havuç, patates ve haşlanmış ve süzülmüş bamyayı ekleyin.
Orta ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Sos için krema, yumurta, un, limon suyu, tuz ve karabiberi bir kasede çırpın.
Çorbadan 1 kepçe alıp baharatların bulunduğu kaseye azar azar ekleyip karıştırın.
Sıcaklığı çorbayla aynı olan çorbaya baharatları yavaş yavaş karıştırarak ekleyin.
Çorbayı kısık ateşte 5 dakika daha pişirip ocaktan alın ve sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun!
Begova Çorbası Tarif İpuçları:
Birikmemesi için 1 kepçe çorba suyu eklemeyi unutmayın.